VÅRA KURSER

Batteri erbjuder kurser och event inom områdena text, copywriting, foto, grafisk design, publicering, webb, ux-design, video och audio för marknadsförare, informatörer, grafiker och reklamfolk.

Välj kompetensområde och sedan ort. Behöver du hjälp så ring oss eller mejla på info@batteri.se

Skräddarsy en kurs

AKTUELLT

Creative Day

Creative Day 2024
Kunskap och inspiration för dig som arbetar inhouse och på byrå.

Göteborg 19 april 2024

Anmälan

Motionday

Aktuella och framstående kreatörer, filmare, designers och grafiker berättar om nyheter samt rätar ut begreppen om hur man producerar rörligt material för webben. Målet med dagen är att ladda batterierna med energi och nya kunskaper.

Nyheter i Adobe CC

Adobe har med sin prenumeration på Creative Cloud möjlighet att släppa uppdateringar så fort de blir klara! Under den här dagen tittar vi på de senaste nyheterna i programmen och ser mot ett mer kreativt mobilt arbete.

Adobe InDesign – grund

Adobe InDesign är Adobes layoutprogram fyllt med alla tänkbara funktioner som både underlättar och gör din design och originalframställning bättre. Programmet ger absolut precision och fullkomlig kontroll över text- och färghantering, sidbrytning och typografi.

Adobe InDesign – fördjupning

Här är kursen för dig som vill lära sig mer om Adobe InDesign. Antingen har du gått vår grundkurs eller så kanske du har arbetat med InDesign och behöver lära dig mer.

Adobe InDesign – avancerad

Skapa dina egna effektiva mallar och tabeller i InDesign. Vår mest specialiserade InDesignkurs.

Adobe InDesign och XML

Vill du använda information från databaser eller Excel för att automatiskt skapa personliga inbjudningar, visitkort och prislistor i InDesign? Då är det här rätt kurs för dig. Under en intensiv dag går vi igenom de automatiserings möjligheter som finns i InDesign.

Adobe InDesign för läsplatta och smarttelefon

Med Adobe InDesign CC kan du skapa en fast layout för EPUB 3 likt Pdf men med möjlighet till interaktivitet och export till olika digitala plattformar. Med EPUB 3 kan man skapa en fast layout och interaktivitet och enkelt kunna distribuera mot olika läsare i läsplattor och smarttelefoner.

Adobe FrameMaker

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig framställning av dokument, bildimport och bildhantering samt programmets inbyggda tabell- och grafikverktyg. Adobe FrameMaker är det kompletta dokumenthanterings-programmet med få konkurrenter.

QuarkXPress

QuarkXPress är ett av de tidigt dominerande layoutprogrammen för professionell produktion av trycksaker, tidningar och annonser. Programmet ger absolut precision och fullkomlig kontroll över text- och färghantering, sidbrytning och typografi

Keynote

I Keynote gör det enkelt att skapa och leverera imponerande presentationer. Genom kraftfulla grafiska verktyg kan du utforma snygga diabilder med spektakulära filmiska övergångar som ger dina idéer liv.

Fotografering

I denna kurs lär du dig digitalfotografins grunder med avsikt att fotografera produkter, miljöer och människor. Vi går igenom baskunskaperna i fotografering och inställningar av din egen kamera.

Filma med systemkamera

Detta är kursen för dig som vill lära dig grunderna i att filma med systemkamera. Utvecklingen går snabbt framåt och det gäller att vara uppdaterad för att hålla professionell nivå.

Bild och film för Facebook & Instagram

Nu lanserar vi kursen för dig som vill fota och filma med mobilkamera eller systemkamera för att sedan bearbeta i Adobe Photoshop. Kursen är helt inriktad på foto, illustration och video för olika sociala kanaler.

Adobe Photoshop – grund

Adobe Photoshop är ett fantastiskt verktyg för digital bildbehandling! Du använder det för att skapa, retuschera och förbättra bilder för bl a tryck, webb och sociala medier. Under två dagar får du stifta bekantskap med Photoshop där vi börjar med markeringar och friläggningar för att jobba vidare med lager och justeringar.

Adobe Photoshop – fördjupning

Syftet med kursens två dagar är att lära ut hur du anpassar och optimerar publicering av bilder för skärm och tryck. Vi analyserar bildens förutsättningar och talar om flödet från färghantering till färdiganpassad bild för de olika användningsområdena

Adobe Photoshop – avancerad

Denna kurs är till för dig som har arbetat en hel del i Adobe Photoshop och känner att du är redo för att mer kreativt utnyttja programmets möjligheter. Syftet med denna fördjupning är att visa dig hur du genom effektiv användning av lager, kanaler och masker samt färg och tonstyrning kan kreera effektfulla bilder.

Adobe Photoshop – Lightroom

Adobe Photoshop Lightroom är ett suveränt verktyg för att hantera arbetet med stora mängder digitala bilder. Lightroom fokuserar på att förenkla hela flödet och alla verktyg man behöver finns lätt tillgängliga vid sidan av bilden som hela tiden står i centrum.

Adobe Acrobat och PDF

Alla hanterar vi PDFer som dokument till olika ändamål och kan skapas från alla datorprogram. Vi tittar hur vi i Acrobat kan fortsätta anpassa PDFer för olika funktioner samt hur vi skapar de olika standarderna från början.

Adobe Acrobat – Tryck

Adobe Acrobat har blivit standard i grafiska branschen. Många tryckerier tar emot PDF och vissa arbetar enbart med PDF-flöden.

Arbeta med Wacomplatta

Wacom gör olika typer av pennor och pennplattor i syfte att kunna arbeta direkt på platta eller skärm. Under den här kursen arbetar vi med Wacoms senaste pennplatta.

Adobe Illustrator – grund

Adobe Illustrator är ett avancerat verktyg för objektgrafik. Med denna kurs får du möjlighet att lära dig att producera logotyper, bilder och illustrationer för trycksaker och webb..

Adobe Illustrator – fördjupning

Här är kursen för dig som vill lära sig mer om Adobe Illustrator. Antingen har du gått vår grundkurs eller så kanske du har arbetat med Illustrator och behöver lära dig mer.

Adobe lllustrator - avancerad

Vår mest specialiserade Illustratorkurs. Två dagars fördjupning med mycket eget arbete i Illustrator.