Typografi

En fördjupning i typografi och textdesign

Sättning av text gjordes tidigare av grafiker och typografer med blysättning eller sättmaskiner. Runt 1990 kom den digitala typografin i och med datorns framväxt. Det revolutionerade den grafiska branschen. Idag sätts all text digitalt, ofta av personer med ringa utbildning och erfarenhet av typografi. Denna kurs är en genomgång av bokstavsformgivningens grunder och hur du bäst sätter och typograferar texter för såväl tryck som webb och läsplattor.

Kursprogram

Formgivare
Bokstavsformgivning
Serif och Sans Serif
Grad och kägel
Teckenfamiljer
Typografi för webb och skärm
Typografi för varumärket
Tillverka eget typsnitt?
Användningsområden
Tonalitet
Typografi och färg
Teckensnitt för olika ändamål

Dick Ander

Kursledare

Dick Ander

Art Director
dick.ander@batteri.se

Dick har arbetat som AD och grafisk formgivare på reklambyråer i Göteborg, Stockholm och Los Angeles i över 25 år. Han har arbetat med kunder såsom H&M, IKEA, SAS, Ericsson, Volvo och ICA. Dick började som originalare på tryckeri och reklamtecknare på ICA. Idag arbetar han dagligen med grafisk form, publishing och kommunikation, vilket gör honom ständigt uppdaterad på utvecklingen inom branschen. Dick är flitigt anlitad som föreläsare inom grafisk design. Dick är ordförande i Svenska Designpriset. Han är också Adobe Certified Expert.

Kursdatum

Malmö
På begäran
Tällberg
På begäran

Priser

Kurs: 6975:-
Kurs från klippkort: 4990:-
Företagsanpassad fr: 1872:- / pers
Privatundervisning: 11975:-

Klippkort

Varje klippkort ger 10 valfria öppna kurser på valfri kursort. Göteborg, Malmö, Stockholm och Tällberg. Ni väljer själva vilka öppna kurser ni skall gå från hela vårt utbud. Kortet kostar 49900:- (4990:-/kurs). Klippkortet gäller per företag eller organisation i 12 månader från startdatum.
Vid beställning kontakta: anna-clara.ander@batteri.se

Skräddarsytt

Denna kurs är populär att boka som skräddarsydd egen kurs. Ofta på plats, på konferenshotell eller varför inte i någon av Batteris utbildningsateljéer.

Skräddarsy en kurs

Privatundervisning

Om du vill gå kursen på eget datum, snarast eller vill anpassa innehållet till din takt och nivå, Valfri ort, 1 dag - 9975:- för grund och 11975:- för fördjupning.
Ev. resor, logi & traktamente tillkommer.

Referenser

Johanna Svensson
Marknadsförare, Securitas Direct AB
"Hos Batteri fick jag möta föreläsare som på ett mycket generöst sätt bjöd på sina erfarenheter utöver vad man kan förvänta sig”"

Läs alla referenser