Skriva pressreleaser

Att skriva texter som blir publicerade

Varje dag händer det intressanta och spännande saker i företag och organisationer. Saker som är värda att berätta för omvärlden. Nyheter kan ge enorm kraft till ett varumärke, om de blir publicerade och når ut genom rätt kanaler. Denna kurs ger dig värdefulla kunskaper om hur du hittar nyheter,  planerar och skriver pressreleaser som väcker journalisternas intresse. Teori varvas med praktik och kreativa övningar. Kursen omfattar även strategiska tips kring hur och när du bäst når ut och hur du skapar goda medierelationer på lång sikt.

Kursprogram

Journalistikens grunder.
Vad är en pressrelease?
Syftet med pressreleaser.
Att väcka journalisternas intresse.
Att skapa goda medierelationer.
Att formulera och utforma relevant innehåll.
Olika kanaler för publicering
Praktiska och kreativa övningar

Gabriella Fäldt

Kursledare

Gabriella Fäldt

Copywriter
support@batteri.se

Gabriella är copywriter och PR-strateg på brand experience-byrån Yellon, med erfarenhet från både reklam- och tidningsvärlden. Hon har jobbat som redaktör och reporter, bloggat på Resumé och hållit högskolekurser i kreativt skrivande och storytelling. Några uppdragsgivare genom åren: 3M/Peltor, Carl Malmsten, Barnforskningen vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Jönköping University, HSB, Svenska Möten och Sveriges Radio.

Kursdatum

Göteborg
25 augusti
Stockholm
15 september
Tällberg
På begäran

Priser

Kurs: 6975:-
Kurs från klippkort: 4990:-
Företagsanpassad fr: 1872:- / pers
Privatundervisning: 11975:-

Klippkort

Varje klippkort ger 10 valfria öppna kurser på valfri kursort. Göteborg, Malmö, Stockholm och Tällberg. Ni väljer själva vilka öppna kurser ni skall gå från hela vårt utbud. Kortet kostar 49900:- (4990:-/kurs). Klippkortet gäller per företag eller organisation i 12 månader från startdatum.
Vid beställning kontakta: anna-clara.ander@batteri.se

Skräddarsytt

Denna kurs är populär att boka som skräddarsydd egen kurs. Ofta på plats, på konferenshotell eller varför inte i någon av Batteris utbildningsateljéer.

Skräddarsy en kurs

Privatundervisning

Om du vill gå kursen på eget datum, snarast eller vill anpassa innehållet till din takt och nivå, Valfri ort, 1 dag - 9975:- för grund och 11975:- för fördjupning.
Ev. resor, logi & traktamente tillkommer.

Referenser

Jacob Granqvist
Statens institionsstyrelse
"Batteris kurser är värda toppbetyg. Jag har lärt mig mycket som jag har stor praktisk nytta av i mitt dagliga arbete. Lärarna är både kunniga och hjälpsamma och lokalerna är luftiga och fräscha.”"

Läs alla referenser