Professionell Musik/låtskrivare

10 veckors distansutbildning med Mankie Eriksson

Kreativ musikproduktion – hur agera i dagens musikbransch?
Lär dig skriva musik, skapa musik i dator och hur musikbranschen fungerar.
Är du intresserad av musik? Funderar du på att göra egen musik? Vill du göra slagkraftiga demos?

Vill du bli upptäckt, i så fall vilken är vägen att gå?
Detta är en distanskurs där du får en introduktion till musikbranschen, artisteri och hur det går till och göra musik direkt i en dator.

Mankie Eriksson har jobbat mer än 25 år i musikbranschen. Han startade sin karriär som DJ och har spelat på kända klubbar runtom i Sverige och utomlands. Han har en gedigen meritlista som A&R på Sony Music Entertainment, producent av radio och tv-reklam, musik-produktion och ljudläggning samt en gedigen bakgrund med marknadschefsbefattningar på radio och skivbolag. Mankie har även arbetat med promotion av artister inom Sony Music Entertainment.
På kursen kommer Mankie att samarbeta med erfarna kollegor i branschen för att ge dig feedback och stöd.

Mankie handleder dig igenom följande:
• Hur du bygger upp en låt
• Vilka krav som ställs på en musik- och låtskrivare
• Hur branschen bedömer artister och hits
• Grundläggande kunskaper i hur ett musikprogram för dator fungerar.

I kursen ingår även ett heldagsseminarium i Stockholm, då ni bland annat besöker ett skivförlag/skivbolag och en inspelningsstudio. Ni får lära er hur processen fungerar från ”ax till limpa”.
Seminariedagen är inte obligatorisk men det är ett bra sätt att knyta kontakter för framtiden. Under 10 veckor får du olika kursbrev med tips och uppgifter som ska lösas. Du har hela tiden tillgång till en speciell webbplats där du och de andra på kursen tillsammans med handledaren kan diskutera och få råd. Förutom kursbrev, rådgivning och heldagseminarium i Stockholm, ingår även Rookie Startkit.
Rookie Startkit: En CD-rom som innehåller ”allt man behöver veta” för att starta eget inom musikbranschen, avtal etc. Läs mer på www.replokalen.se

Under kursens del som handlar om inspelning i datorn, kommer vi att använda Garageband från Apple. Programmet ger dig en bra grund till hur inspelningsprogram för dator fungerar.
Om du inte tillgång till GarageBand, är inte detta ett hinder för att gå kursen eftersom de flesta inspelningsprogram i princip fungerar på samma sätt. Vi ger dig en grund till hur musikprogram fungerar och vilka funktioner de innehåller.

Unikt samarbete med Sony ATV
I slutet av kursen får du en exklusiv chans att få en låt bedömd av en professionell A&R (artist & repertoire) från ett av världens största musikförlag, Sony ATV. Sony ATV är förlagsdelen som ägs av Sony, här ligger t.ex alla Lennon och McCartneys låtar förlagda. Kanske är detta startskottet för ett framtida samarbete?

På denna kurs får du en ”Guldskiva” istället för intyg efter avslutad kurs.

Kursprogram

Beräknad tidsåtgång 8-10 timmar per vecka. I avgiften ingår kursbrev med personlig feedback, en personlig avslutande utvärdering och bedömning av Sony ATV, ”Guldskiva” samt ett (frivilligt) heldagsseminarium. Moms tillkommer.

Kursdatum

Priser

Kurs: 19975:-

Heldagsseminarium, datum och ort meddelas senare. Tillkommer 2000:- i anmälningsavgift.

Övriga villkor, se anmälan.

Skräddarsytt

Skräddarsydd internutbildning för mellan 2-8 deltagare på valfri ort, 2 dagar - 29950:-

exkl. förberedelser, ev. resor, logi & traktamente.

Klippkort

klippkort

Välj själv vilka kurser ni skall gå från hela vårt utbud. Varje klippkort ger 10 valfria öppna kurser på valfri kursort. Kortet kostar 49900:- (4990:-/kurs).

Läs mer om klippkortet här »

Privatundervisning

Privatundervisning för 1 deltagare på valfri ort, 1 dag - ej tillgängligt exkl. förberedelser, ev. resor, logi & traktamente.

Boka kurs

KURS:
Professionell Musik/låtskrivare

* Vänligen fyll i alla fält markerade med *.

KURSTILLFÄLLE*

Kurser/event:

Priserna gäller per deltagare och inkluderar kursmaterial, kaffe och lunch. Moms tillkommer. Betalning skall göras senast 30 dagar innan kurstillfället. Anmälan är bindande. Avbokning kan ske senast fyra veckor innan kurstillfället mot en administrationskostnad av 800:-. Vid senare avbokning debiteras hela avgiften. Kursplatsen får överlåtas på annan person. Kurspaket: Vid bokning av kurs/kurspaket förbehåller vi oss rätten att omboka tillfällen då det är färre 2 deltagare. Kurspaket är personliga och betalas i sin helhet vid första kurstillfället. De kan ej avbokas efter första delkurs.

Distansutbildningar:

Priserna gäller per deltagare och angiven kurslängd. Moms tillkommer. Anmälan är bindande. Anmälningsavgift på 2000 kronor faktureras direkt vid bokning. Denna del återbetalas inte vid en eventuell avbokning, men den som får förhinder kan överlåta platsen till en kollega. Kursavgiften betalas senast 30 dagar innan kursstart. Bokar du senare än 3 månader innan kursstart, debiteras hela kursavgiften och anmälningsavgiften vid ett tillfälle. Avbokning kan ske senast fyra veckor innan kursstart. Vid senare avbokning debiteras hela avgiften.