Professionell Copywriter

10 veckors distansutbildning

Den här kursen hjälper dig att:
• utveckla din förmåga att skriva reklam för olika kanaler, digitala och analoga. Du får fördjupa dig i tv, radio, print, digitala medier, direktreklam, butiker, PR, DR och kundmagasin såväl som dynamiska varumärkesmanifest och kampanjer.
• lära dig tänka ur nya perspektiv och få idéer som ger upp till 4000 procent bättre effekt.
• hitta rätt tonalitet för rätt målgrupp.
• skriva bättre copy på kortare tid.
• förstå hur professionella copywriters griper sig an svåra uppdrag och tuffa mål.
• övertyga dina uppdragsgivare om att din kunskap och dina idéer är värdefulla.
• dela, diskutera och förbättra dina idéer tillsammans med andra kursdeltagare och din kursledare.
Du får sammanlagt 20 föreläsningsbrev (två per vecka) fem utmanande och kreativa inlämningsuppgifter och individuell feedback på dina idéer. Kursen inleds med en frivillig halvdagsträff i Göteborg. Vi träffas även digitalt, i ett ”klassrum” på Facebook för utbyte av tankar och feedback. Kursbreven får du via e-post och du kan läsa, tänka och skriva när du har tid, före, under eller efter jobbet.”

 

Kursupplägg i fyra moment.

Tänk innan du börjar skriva (4 brev + 1 uppgift)
Lär dig konsten att förföra (4 brev +1 uppgift)
Hur du fängslar dina läsare (9 brev + 2 uppgifter)
Hur du får bättre idéer (3 brev + en slutuppgift)

Några röster från tidigare kursdeltagare.

”Kursbreven har varit väldigt bra, och kommit med lagom mellanrum. Jag har läst alla svenska copyböcker, nu senast ”Sälj det med ord” och ”Nya ord till salu”, men de är jämförelsevis inget vidare med Pers material. Hans expertis och att han alltid gett omfattande feedback, och även pedagogisk sådan. Att få feedback på uppgifter är den delen som jag tycker är allra bäst i kursen. Uppgifterna med rubriker var bra, man fick verkligen insikt i den konsten vilket jag nu i efterhand inser hur viktigt det var. Kursens längd lagom lång. Bra exempel och bra reflektioner i Pers kommentarer på bloggen.”
– Per-Henrik Sandeskär, Stendahls, Göteborg

”Jag är mycket nöjd med kursen. Med webbredaktörens företagstänk i ryggmärgen förstår jag äntligen varför min copy bara varit okey, varför den blivit lite ”beige” och saknat sting. Nu har jag fått en låda full med copyverktyg och jag får träna på att använda dem smartare.”
– Agneta White, Stockholm

”Jag tycker att kursen har haft en, genomgående, mycket hög standard under de tio veckorna. I alla kursbreven. Visste inte vad jag kunde förvänta mig innan. Jag trodde nog att det skulle ligga begränsningar inbäddade i att undervisningen skedde i ett klassrum på internet. Det visade sig i princip vara tvärt om. Dessutom så passade kursformen mig optimalt med tanke på att det varit mycket jobb under våren och småbarn hemma.”
– Mikael Larsson, Samtidigt, Stockholm

”Jag är mycket nöjd med kursen! Jag gillade att kursen hade mycket innehåll uppdelat i en intressant mix av texter, klipp och annonsexempel. Man kände att tipsen i kursbreven var hämtade från verkligheten snarare än en lärobok så det var lite som att lära sig knepen till den perfekta omeletten av en kock och inte ett torrt recept. Kort sagt var det en kurs med mycket hjärta där viljan att skapa skarpa copywriters märktes tydligt. Tack för en bra kurs!”
– John Rundbäck, Byggmax, Solna

”Kursen har haft lagomt tempo. Innehållet i breven var relevant och inspirerande generellt. Uppdragen har varit stimulerande och givande. Bra feedback – det positiva har lyfts fram, men även det som måste ändras och förbättras. Tycker att Per som kursledare verkar ha en empatisk och sympatisk förmåga/inställning (förutom breda/djupa)ämneskunskaper). Formen med möjlighet att som kursdeltagare ge kommentarer är bra som grund.”
– Tomas Hasselgren

”Jag tycker att det har varit en bra spridning på lektionerna och vi har gått igenom de flesta typer av reklammedier. Det har gett mig en bättre förståelse för vad som krävs i de olika kanalerna och vad utmaningarna inom dem är. Jag tycker även att det har varit givande med Pers feedback. Information går ju att skaffa sig på många olika sätt men att få sina texter granskade av någon med hans erfarenhet ger något helt annat. Det har också varit givande med Pers allmänna reflektioner på gruppens insatser samt att få ta del av hur de olika uppdragen löstes i verkligheten. Det som har gett mig mest personligen tror jag är att jag har blivit mer medveten om vikten av att inte glömma bort känslorna i texten och att dramatisera budskapet så att det sticker ut i mängden.”
– Fredrik Hillvesson, Stockholm

”Kursen har haft ett bra tempo, med lagom frekvens på lektionerna. Informationen har kommit i lagom dos varje lektion. Bra innehåll. Extra kul med all kuriosa och att kunna se filmer. Kort sagt mycket inspirerande! Jag har gått in på hemsidan i tid och otid bara för att se om det kanske har kommit något nytt inlägg… Uppgifterna har varit utmanande och bra stegring i svårighetsgraden. Återkopplingen från dig har kommit snabbt. Snabbare än vad jag förväntade mig, och det känns respektfullt i och med att man har lite pirr i magen och det råder lite julaftonsyndrom mentalt. Kritiken varit bra, adekvat och utvecklande (ibland svidande – med rätta!). Samtidigt är Per som lärare bra på att alltid vara upplyftande, särskilt då man kanske är ute i periferin och snurrar, och det kan ju som bekant göra ont när man lär sig flyga…”
– Mikael Larsson, Samtidigt, Stockholm

Jag har lärt mig en hel massa nyttigheter som kommer att komma mitt skrivande tillgodo, även utanför copyvärlden. I och med kursen har jag fått nya verktyg som jag kan använda för att skruva mina texter och göra dem ännu bättre. Tack för all feedback och input! Nu är det bara att jobba vidare och slipa på kunskaperna :-)”
– Maria Hessler, Hessler & Co, Helsingborg

”Feedbacken på övningsuppgifterna riktigt bra! Jag kände mig ganska lost inför det första uppdraget, men saker och ting klarnade vartefter kursen gick och jag kände att jag fick bra verktyg i hur jag ska tänka både innan jag skriver och i själva skrivprocessen. Innehållet var genomgående bra och pedagogiskt upplagt.”
– Per Ulfhielm, Clickthru Markneting


Kursprogram

Beräknad tidsåtgång 10-12 timmar per vecka. Moms tillkommer.

Kursdatum

Distans

Priser

Kurs: 19975:-

Halvdagsseminarium i Stockholm, datum meddelas senare. Tillkommer 2000:- i anmälningsavgift.

Övriga villkor, se anmälan.

Skräddarsytt

Skräddarsydd internutbildning för mellan 2-8 deltagare på valfri ort, 2 dagar - 29950:-

exkl. förberedelser, ev. resor, logi & traktamente.

Klippkort

klippkort

Välj själv vilka kurser ni skall gå från hela vårt utbud. Varje klippkort ger 10 valfria öppna kurser på valfri kursort. Kortet kostar 49900:- (4990:-/kurs).

Läs mer om klippkortet här »

Privatundervisning

Privatundervisning för 1 deltagare på valfri ort, 1 dag - ej tillgängligt exkl. förberedelser, ev. resor, logi & traktamente.

Boka kurs

KURS:
Professionell Copywriter

* Vänligen fyll i alla fält markerade med *.

KURSTILLFÄLLE*

Kurser/event:

Priserna gäller per deltagare och inkluderar kursmaterial, kaffe och lunch. Moms tillkommer. Betalning skall göras senast 30 dagar innan kurstillfället. Anmälan är bindande. Avbokning kan ske senast fyra veckor innan kurstillfället mot en administrationskostnad av 800:-. Vid senare avbokning debiteras hela avgiften. Kursplatsen får överlåtas på annan person. Kurspaket: Vid bokning av kurs/kurspaket förbehåller vi oss rätten att omboka tillfällen då det är färre 2 deltagare. Kurspaket är personliga och betalas i sin helhet vid första kurstillfället. De kan ej avbokas efter första delkurs.

Distansutbildningar:

Priserna gäller per deltagare och angiven kurslängd. Moms tillkommer. Anmälan är bindande. Anmälningsavgift på 2000 kronor faktureras direkt vid bokning. Denna del återbetalas inte vid en eventuell avbokning, men den som får förhinder kan överlåta platsen till en kollega. Kursavgiften betalas senast 30 dagar innan kursstart. Bokar du senare än 3 månader innan kursstart, debiteras hela kursavgiften och anmälningsavgiften vid ett tillfälle. Avbokning kan ske senast fyra veckor innan kursstart. Vid senare avbokning debiteras hela avgiften.