Gratis typsnitt med Typekit

2014 Apr 25 - postad av Tomas Holmqvist

Gratis är alltid trevligt men det är det naturligtvis inte riktigt för alla typsnitt som finns i tjänsten. Adobe har lagt upp ca 130 typsnitt som är tänkta att användas fritt utan att prenumerera på Creative Cloud för att kunna prova på Typekit.

Typsnitten går att komma åt inifrån de olika programmen eller via Typekitsiten nu även med ”prova på” Adobe konto. Du kan även synka typsnitten mot datorn och använda dem i andra program. Det finns ett antal olika typsnitt som ser bra ut och fungerar i en mängd olika sammanhang.

 

Här är några exempel som Adobe lyfter fram:

 

League Gothic, Som du ser ovan kan passa för rubriktypsnitt.

 

Source Sans and Source Code, designed av Paul HuntSource Sans som kan användas för presentationer i olika former. Source Code är tänkt att göra det lättare att se kod.

 

 

Om du redan har Typekit, se till att du har länkat ditt Typekit konto till ditt Adobe-ID . Om inte, registrera ett konto.

 

Installera  ett Creative Cloud program , logga in och under fliken Teckensnitt i Creative cloud, där hittar du allt för att komma igång.

 

Här kan du läsa mera på Adobe Typekit blog

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

captcha

Vänligen fyll i CAPTCHA texten ovan.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>