Det här är inte Adobe Creative Cloud

2014 Mar 10 - postad av Tomas Holmqvist

Jag tänker presentera 5 myter om Adobe Creative Cloud som inte är sanna.

Jag träffar olika kunder dagligen i min undervisning och har hört att en del är oroliga för att gå över till Adobe CC. Kanske de här myterna är lite överdrivna men de ger en bra inblick i vad Adobe Creative Cloud inte är.

Man arbetar med programmen i en webbläsare.

Man behöver inte arbeta mot nätet i en webbläsare utan man laddar ner och installerar program som Photoshop, Illustrator och InDesign som tidigare. Alla Creative Cloud-medlemmar kör sina program från hårddisken – inte från molnet!

 

Man behöver hela tiden ha åtkomst till nätet för att kunna arbeta.

Man behöver inte alltid vara uppkopplad till nätet utan bara när man installerar programvarorna. Sen räcker det att var 30:e dag vara uppkopplad för att bekräfta att man har ett medlemskap. De flesta är nog uppkopplade mer än så!

 

Alla man samarbetar med måste vara medlemmar av Creative Cloud.

Man behöver inte bara samarbeta med andra medlemmar av CC utan man kan dela dokument till kunder och andra genom tjänsten på creative.adobe.com där man har 20 Gb lagring för sina dokument och filer.

 

Avslutar jag mitt medlemsskap kommer jag inte åt mina filer längre.

Man behöver inte vara medlem för att se filer skapade med Adobe CC. Avslutar man sitt medlemsskap kan man komma åt sina filer, sparade i ett filformat som man kan öppna med äldre eller andra programvaror. Blir man medlem igen kan man fortsätta arbeta på sina filer sparade för CC.

 

Jag som arbetar på både Mac och PC behöver skaffa två olika medlemskap.

Du behöver inte olika versioner för Mac och PC som tidigare utan väljer själv vilken plattform du installerar den på. Du kan även välja vilket språk du vill installera programvaran i och även byta språk.

 

Hoppas det här har gett mer klarhet i vad Adobe CC är – och inte är. Gör som vi och gå över till Adobe CC!

 

/Tomas Holmqvist
Grafisk konsult Batteri Kommunikation

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

captcha

Vänligen fyll i CAPTCHA texten ovan.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>